Skip to main content

Leserinnlegg fra en pappa: Tips til deg som kjemper for samvær med barna dine

Bilde av en pappa som holder en baby og armen opp.

Bildet viser en pappa som holde babyen sin og hånden opp.

Godt nytt år til alle dere som kjemper for barnas beste og samvær med barna deres

 

Denne teksten er skrevet fra en anonym pappa i MannsForum som er medlem:

Her kommer noen refleksjoner fra meg på starten av 2019. 

Fars rettigheter ved samlivsbrudd og advokat

Dessverre må noen av oss gjennom rettsprosesser for å kunne ta vare på og vise omsorg for våre barn. Dette til tross for at vi er godt skikket til nettopp å gjøre dette. I slike prosesser er det viktig å ha en god advokat med på laget. Hva som definerer en god advokat vil variere, men personen bør minimum ha erfaring med barnefordelingssaker når saken gjelder barn og barnefordeling.

 

Barnefordeling og advokat

Vanligvis er barnefordelingssaker ganske rett frem ifølge advokatene selv. Mange av oss derimot opplever ikke dette som rett frem av forskjellige årsaker som vi selv ikke rår over (jfr. Samværssabotasje med mer). I slike tilfeller er det viktig å ha en advokat som du føler du kan stole på og som har kapasitet til å få frem det som hindrer samvær slik at rettssikkerheten for både deg og barnet blir ivaretatt. Det er derfor viktig å ha en advokat som kan rettlede deg gjennom en vanskelig prosess der motparten vil forsøke å gjøre situasjonen vanskelig i din sak.  

 

Å gi anbefaling om en bestemt person i din unike situasjon er alltid vanskelig. Dette handler også om personkjemi siden slike prosesser kan være kompliserte og langvarige. Jeg ønsker imidlertid å nevne advokat Farhad Shariati. Han vil fra jobbe fra 1. juni 2019 for advokatfirmaet Sylte.  Dette advokatfirmaet har kontorer i Oslo, Kristiansand og Trondheim.

 

Til slutt ønsker jeg å gi honnør til alle de som jobber aktivt i Mannsforum. Jeg ser at budskapet om menns og barns utfordringer blir stadig spissere, og det blir stadig vanskeligere å bortforklare hvorfor fedre systematisk blir holdt vekke fra barnas liv.

 

Beskytte barn mot samværssabotasje

Spesielt mener jeg at temaet rundt samværssabotasje bør få mer fokus i det offentlige rom, og tiltak for å stoppe dette må på plass. Jeg håper fremtiden blir god for barna våre.  
 
Med vennlig hilsen
En pappa som er medlem i MannsForum og har kjempet for å få se barna min og vært gjennom rettssystemet med barnefordelingssak